Petra Laseur ernstig ziek: 'Ik wil geen behandeling'

1153276 bsr agency 1 1
Actrice Petra Laseur was op bezoek bij de Podcast Lang Zal Ze Leven van Liesbeth Staats, waar ze met droevig nieuws naar voren kwam. Ze vertelt namelijk ernstig ziek te zijn.

Behandeling

Petra speelde sinds haar afstuderen aan de Toneelschool in 1959 bij talloze grote gezelschappen. In totaal heeft ze in meer dan dertig films gespeeld en meerdere prijzen gewonnen. Ze vertelt in de Podcast dat ze lijdt aan "iets niet herstelbaars, zo heet dat geloof ik. Ik ben de medische molen ingegaan en ik heb besloten om mij niet te laten behandelen. Ik voel mij kiplekker op dit moment. Als ik mij nu laat behandelen, dan word ik van de middelen waarmee je behandeld wordt minder dan wat ik op dit moment ben."

Erg duur

De actrice heeft de keuze met haar kinderen besproken en vertelt dat de reden waarom ze geen behandeling wil aan haar leeftijd ligt."Als ik 43 was geweest, dan had ik alles aangegrepen om beter te worden". De behandeling zou volgens haar ook erg duur zijn. "Dat hoeft van mij niet," zegt de actrice. "Maar dat is heel persoonlijk. Ik kan me ook goed voorstellen dat je zegt: ik vecht tot het laatste moment door."

Middel X

Petra heeft momenteel nog twee wensen. "Ik hoop dat ik het huwelijk van mijn oudste kleinzoon nog haal, en de zestigste verjaardag van mijn jongste zoon," bekent ze, "Daarna zie ik wel weer verder." De actrice bevestigt ook in het gesprek dat ze het middel X in huis heeft, om zelf haar einde te kiezen als ze vindt dat haar leven voltooid is.