Sean Diddy na mishandelingvideo: 'Ik was walgelijk'

sean combs 745x557
Rapper Sean “Diddy” Combs heeft zich verontschuldigd voor het aanvallen van zijn ex-vriendin Cassandra “Cassie” Ventura nadat op camerabeelden te zien was hoe hij haar schopte en duwde in een hotelgang in 2016. In een video die hij op zijn Instagram-pagina plaatste, zei de rapper dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich nam voor zijn “onvergeeflijke” acties in de clip, die eerder deze week door CNN werd uitgezonden.

'F-ed up'

Acht jaar lang - tot de video werd vrijgegeven - ontkende Combs Ventura's beschuldigingen van misbruik. “Het is zo moeilijk om na te denken over de donkerste tijden in je leven, maar soms moet je dat doen,” zei Diddy in de video, waarin hij Ventura niet bij naam noemde of rechtstreeks naar haar verwees. “Ik was f-ed up. Ik heb een dieptepunt bereikt - maar ik bied geen excuses aan. Mijn gedrag in die video is onvergeeflijk.”

Shockerende video

De rapper voegde eraan toe: “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties in die video, ik walg ervan. Ik walgde toen ik het deed en ik walg nu. Ik zocht professionele hulp, begon in therapie te gaan en af te kicken, en moest God om genade vragen,” zei hij. De shockerende video, exclusief verkregen door CNN, laat zien hoe de rapper door een gang rent met alleen een handdoek om zijn middel en sokken aan. Wanneer hij de liften bereikt, is te zien hoe hij een vrouw, vermoedelijk Ventura, op de grond gooit. Hij schopt haar twee keer voordat hij haar uit het zicht van de camera sleurt. 

'Zielige wanhoop'

Advocaten voor zangeres, model en actrice mevrouw Ventura vertelden de Amerikaanse partner van de BBC, CBS News, dat Diddy's nieuwe verklaring “meer over hemzelf ging dan over de vele mensen die hij heeft gekwetst. Toen Cassie en meerdere andere vrouwen naar voren kwamen, ontkende hij alles en suggereerde hij dat zijn slachtoffers op zoek waren naar een betaaldag,” zei advocaat Meredith Firetog. “Dat hij zich pas moest ‘verontschuldigen’ toen zijn herhaalde ontkenningen vals bleken te zijn, laat zijn zielige wanhoop zien en niemand zal zich laten beïnvloeden door zijn onoprechte woorden.”