Pijnlijk: Nieuw programma Theo Maassen enorme flop

59182967 bsr agency 1
BNNVARA lanceerde gisteravond het nieuwe programma 'Der Theo', maar maakte meteen een erg slechte start. De eerste aflevering zorgde namelijk voor een historisch aantal van 1,3 miljoen wegzappers.

Huiselijk geweld

Maassen stopte eerder als presentator van het Nederlandse tv-programma Zomergasten door de ophef die is ontstaan over zijn privéleven. Weekblad Privé meldde eerder dat de cabaretier zich schuldig zou hebben gemaakt aan huiselijk geweld. Toch besloot BNNVARA dat ze de presentator nog een kansje wilden geven met nieuwe show Der Theo, die wel zwaar degradeerde naar de late avond. Helaas pakte dat alsnog niet zo best uit.

Ongelooflijk pijnlijk

De première-aflevering kwam direct na de grote kijkcijferhit Even Tot Hier. Je zou dus denken dat een deel van die 1,7 miljoen kijkers wel zou blijven hangen. Hoeveel Theo erover hield? 374 duizend kijkers. Óngelooflijk pijnlijk. Kijkcijfer-queen Tina Nijkamp bericht erover op haar analysekanaal. “Oh, oh, oh. Nee dit is niet best. Nederland zit totaal niet te wachten op Der Theo. Met een instroom van 1,659 miljoen kijkers van Even Tot Hier hadden er toch wel minimaal 600 tot 800 duizend over moeten blijven, maar dat gebeurde niet.”

Ouderwets

Der Theo flopt dus gigantisch. “1,3 miljoen kijkers zapten na Even Tot Hier dus weg. Oef. Het programma is natuurlijk nauwelijks gepromoot, maar wat ook niet hielp is dat het programma niet duidelijk was. Is het serieus of grappig bedoeld? Het deed me meer denken aan een Lauren!-aflevering.” Wat bedoelt ze daarmee? “Nou, zo’n presentator-gaat-op-zoek-show van een paar jaar geleden. Ouderwets. Zelf heb ik een gedeelte gezien, maar ik kan alleen maar aan die beschuldigingen denken bij Theo.”

Niet goed genoeg

Theo wordt namelijk beschuldigd van het mishandelen van zijn vrouw. “Blijkbaar hebben veel andere potentiële kijkers dat ook, of het programma is gewoon niet goed genoeg. Een combinatie van beiden misschien. De titel Der Theo komt voor veel mensen wellicht ook megalomaan over. En dat gotische lettertype, tja. All in all gaat dit geen kijkcijferhit worden.”