Thijs Römer na maand gevangenis weer op vrije voeten

romer
Thijs Römer, die tot op het bot gecanceld was nadat hij werd veroordeeld voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes, is sinds vandaag weer op vrije voeten. Om 07.00 ‘s ochtends stond de media klaar om een glimp van de veroordeelde acteur op te vangen, maar van Römer zelf ontbrak ieder spoor.

Hoger beroep

Hoewel Römer eerst nog tegen de straf in hoger beroep wilde gaan na zijn smerige praktijken, besloot hij dat later toch niet te doen. En zo moest hij een maand in de cel doorbrengen. Vanochtend wist de B-acteur wel alle camera's te omzeilen toen de halve mediawereld hem stond op te wachten om te aanschouwen hoe hij het cachot uit rolde.

In alle vroegte gevlogen

'De pers wachtte hem in groten getale op om te weten te komen hoe het Thijs de afgelopen weken is vergaan, maar hij was al in alle vroegte gevlogen', vertelt presentator Frank Dane. Wat de reden is dat Römer het hele mediacircus mocht omzeilen van de gevangenis, is niet helemaal duidelijk.

Privileges

Story-baas Guido den Aantrekker twijfelt duidelijk ook aan de correctheid van het hele verhaal, zo laat hij weten in Shownieuws. 'Het hoort erbij dat de pers daar verslag van wil doen. Je kunt je afvragen of dit een normale gang van zaken is en hij bepaalde privileges heeft gekregen om dat te kunnen doen'.

Vrijheid

De vader van de controversiële acteur liet eerder al weten dat Thijs waarschijnlijk even moet gaan wennen aan zijn herwonnen vrijheid. 'Als je vier weken hebt vastgezeten en je komt buiten, dan is het heel prettig om weer in alle vrijheid te kunnen ademhalen. En voor de rest, het is de eerste dag, hè? Je moet ook weer een beetje wennen aan het gewone leven'.