Wat! K-otic komt weer bij elkaar en gaat op tournee

k otic
De band K-otic gaat in 2026 weer toeren vanwege het 25-jarig jubileum van de band. Dat maakte de groep woensdag bekend in de Barry Paf Show op zender 100% NL. De groep kwam een kwart eeuw geleden voort uit het programma Starmaker.

In 2026 gaat het gebeuren

Groepsleden Rachel Kramer, Stefan de Roon, Anna Speller, Bouchra Tjon Pon Fong en Bart Voncken waren te gast in het radioprogramma. "Ik denk dat 2026 een jaar is dat we even in een agenda moeten aanstippen", bevestigde Bart. Het is niet duidelijk wanneer de tournee start en om hoeveel concerten het gaat.
K-otic had in de eerste jaren een paar hits, zoals Damn I think I love you. Na twee jaar stopte de groep met de reguliere optredens. Het laatste grote optreden van K-otic was in 2016 toen de groep optrad voor een eenmalige reünie in de toenmalige Heineken Music Hall. De show werd bekostigd door een crowdfundingsactie.
Vijf van de zeven leden kwamen in november 2022 weer samen voor een optreden in het programma Even tot Hier. Zij zongen toen een bewerking van Damn I think I love you over de klimaatcrisis.

Even opfrissen: wie is K-otic?

K-otic was/is een Nederlandse popgroep uit het jaar 2001, dat voortkwam uit het reality televisieprogramma Starmaker dat werd uitgezonden door Yorin. Dit programma was vergelijkbaar met andere talentenjachtshows zoals Idols en The Voice, maar richtte zich specifiek op het creëren van een popgroep.
Hun debuutsingle Damn (I Think I Love You) werd direct na het einde van Starmaker uitgebracht en werd een groot succes in Nederland. Het nummer bereikte de top van de hitlijsten en zorgde ervoor dat de groep onmiddellijk een bekende naam werd in de Nederlandse muziekscene. Na dit succes brachten ze hun eerste album Bulletproof uit, dat ook goed werd ontvangen.