Dit is hoe de matchmakers van MAFS denken over hun mislukte koppels

828
Het negende seizoen van Married at First Sight heeft een aantal onverwachte wendingen gekend, waarbij niet alle huwelijken een succesverhaal bleken te zijn. In de eerste afleveringen stortte het huwelijk van Dirk en Anneke al snel in, gevolgd door het uiteenvallen van het huwelijk van Sarath en Malou. De afloop van de overige vijf huwelijken zal binnenkort worden onthuld, terwijl de experts ook terugblikken op hun keuzes en eventuele mismatches.

Terugblik matchmakers MAFS

In een speciale aflevering worden de experts kritisch bevraagd over hun beslissingen en het matchingsproces. Patrick van Veen, een van de experts, erkent dat terwijl ze succesvol zijn in het matchen van jonge koppels, ze moeite hebben met het vinden van compatibiliteit bij oudere deelnemers. Radboud Visser voegt toe dat dit gedeeltelijk komt door de weerstand tegen verandering bij oudere individuen, die vaak al lang alleen zijn en hun gewoontes hebben gevormd.

Wetenschap

Anne Campagne, een andere expert, benadrukt het belang van communiceren over wat men niet zoekt in een partner om te voorkomen dat er onrealistische verwachtingen ontstaan. Om beter inzicht te krijgen in aantrekkingskracht, werken de experts samen met een hogeschool om te onderzoeken wat mensen onbewust aantrekkelijk vinden. Patrick van Veen onthult dat ze gebruikmaken van geavanceerde technologie, zoals eyetrackers en software, om te begrijpen wat mensen aantrekkelijk vinden. Hij benadrukt ook dat het matchmakingproces niet alleen op wetenschap gebaseerd is, maar ook op een breed scala aan beschikbare bronnen en expertise.