Johan Derksen wil de nieuwe minister-president worden

johan derksen gestopt 65785d0bb5f1c
Vandaag-inside presentator Johan Derksen gaf in de nieuwste uitzending aan er grote ambities op na te houden. De Snor laat namelijk weten dat hij het wel ziet zitten om onze nieuwe premier te worden.

Weinig geduld

Luitenant-generaal Mart de Kruif is in ieder geval niet beschikbaar om het stokje over te nemen van Mark Rutte, zo geeft hij aan in het programma. Hij is stellig: “Nee, ik kan dat niet. Veel te weinig geduld.” Toch wordt er door de mannen verwoed over gediscussieerd dat het toch wel érg lang duurt met de nieuwe formatie. Bij Johan is het geduld dan ook redelijk op. Wanneer duidelijk is dat Mart 'm niet gaat worden, vertelt de Snor best bereid te zijn een gooi te doen:“Ik ben er klaar voor”.

Groot nieuws

“Dat is groot nieuws”, volgens sportjournalist Valentijn Driessen. Johan kan de serieuze toon toch niet helemaal aanhouden en barst in lachen uit. Hij ziet er echter wel een mooie kop in… “Johan Derksen klaar voor het premierschap.”. 

Geert Wilders

Het zag er even naar uit dat provocatieve politicus Geert Wilders dichtbij het premierschap kwam, maar hier werd door andere politici een stokje voor gestoken: volgens Wilders was er er bij de andere partijen onvoldoende steun voor hem als premier. Kwam hij een paar weken geleden nog met een premierwaardige reactie: "De liefde voor mijn land en kiezer is groot en belangrijker dan mijn eigen positie", ging hij kort daarna toch weer even de mist in. Hij noemde het 'unfair' en 'staatsrechtelijk onjuist': "We zijn de grootste partij geworden. Ik vind dat ik premier had moeten worden. Dat dat niet afgepakt kan worden."

Onbekend

Wie de nieuwe premier wordt, blijft nog even onbekend. Partijleiders Wilders, Omtzigt, Yesilgöz en Van der Plas gaan het er volgens berichten ‘zeker’ over hebben in de aankomende onderhandelingsronde, maar ‘in de eerste paar weken’ komt deze vraag nog niet op tafel. Misschien toch nog even de pijlen gericht houden op Derksen, dus.