Meer details bekend in verkrachtingszaak Ali B

alib vrouw 63f5ff921b9f5
Het is geen gemakkelijke periode geweest voor wie voorheen nog liefkozend knuffelmarokkaan genoemd werd door het Nederlandse publiek. Ali B werd vervolgd voor meerdere zedenmisdrijven en vluchtte daarna het land uit. Een tijdje was het stil rondom de zaak, maar nu het bijna tijd is voor de zitting, stapt nog een van de vermeende slachtoffers uit de schaduw. De oud-deelneemster van The Voice wil Ali toespreken in de rechtszaal.

Aangiftes

Tegen Ali B liggen momenteel twee aangiftes van aanranding en één van verkrachting. Eerder was de naam van zangeres en actrice Ellen ten Damme al bekend als vermeend slachtoffer van verkrachting door de rapper. Vandaag werd bekend in het AD dat zangeres Jill Helena een ander vermeend slachtoffer is van de voormalige coach van The Voice of Holland.

Spreekrecht

Jill deed in 2013 mee aan het vierde seizoen van The Voice. Toen in de befaamde aflevering van BOOS aan het licht kwam dat er meerdere mensen slachtoffer van seksueel misbruik waren in het talentenprogramma, stapte ook zij naar voren. Nu geeft ze aan ook gebruik te willen maken van haar spreekrecht bij de rechtbank. Daar wil ze Ali rechtstreeks toespreken over wat haar overkomen is. Meer details wilde haar advocaat Sébas Diekstra op dit moment niet kwijt. 

Sterke zaak

In de zaak van Ellen ten Damme wilde ze zelf geen aangifte doen, maar beperkte ze zicht tot een 'melding', het OM vond de zaak echter ernstig genoeg om toch tot vervolging over te gaan. Bij RTL Boulevard twijfelt strafrechtadvocaat Clarice Stenger of het wel zo'n sterke zaak is tegen Ali B. Zij vermoedt dat er maar één getuige is in één van de drie zaken en zonder getuige wordt het toch de verklaring van Ali tegen die van de slachtoffers.

Persvragen

De advocaat van de rapper, Bart Swier, liet weten dat de artiest dit keer niet de benen zal nemen voor de pers. “Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen.” Dat zou averechts werken, denkt Bart. “Dat lijkt me eigenlijk onverstandig. Sta even stil, beantwoord die vragen maar. Dat geeft denk ik een beter beeld dan hard voor de pers wegrennen.”