Publiek razend over 'Kwakzalvers' in Undercover in Nederland

file
De laatste aflevering van Undercover in Nederland ontmaskerde kwakzalvers die mensen afhouden van een goede behandeling van bijvoorbeeld kanker. Niet alleen presentator Alberto Stegeman is witheet van woede vanwege de praktijken van de charlatans, maar ook kijkers kunnen hun boosheid maar moeilijk beheersen.

Germaanse geneeskunde

In de aflevering gaat het om de zogenaamde Germaanse geneeskunde. Alberto Stegeman had drie brieven ontvangen van familieleden van ernstig zieke mensen die afzien van behandeling onder invloed van de sekte. Stegeman besluit daarom undercover en met verborgen camera’s een kijkje te nemen bij vertegenwoordigers van deze gevaarlijke groep. 

Verbazingwekkende uitspraken

Wat blijkt? Zij doen de ene na de andere verbazingwekkende uitspraak. Zo zou kanker volgens hen ‘je vriendje’ zijn. Ook noemen ze het een ‘psychische ziekte’, die zou ontstaan door angst. Aanhangers van de Germaanse geneeskunde raden patiënten medische behandeling daarom af.  De woede en frustratie waren enorm bij Alberto, die vaak in staat is om de emoties goed over te brengen in zijn programma. Hij is normaal al ziedend als er iemand voor een paar duizend euro wordt opgelicht en dat was vanavond helemaal duidelijk te merken. Hij wil het probleem daarom ook aankaarten bij de politiek in Den Haag.

Reacties

De verontwaardiging bij kijkers is al net zo groot. "Ik zou die kwakzalvers het liefst door de tv trekken", schrijft een kijker op X. Een ander laat weten: "Deze mensen verdienen een jarenlange gevangenisstraf. Echt schandalig". Hieronder een greep uit de reacties:

Momenteel een schokkende documentaire van Undercover in Nederland op televisie over de Germaanse geneeskunde, die de gehele wetenschap aan de kant schuift en patiënten ervan overtuigd dat kanker niet bestaat.

0
Reply