Nicki Minaj woedend na arrestatie op Schiphol

screenshot 2024 05 26 at 160724
Op luchthaven Schiphol in Nederland is de Amerikaanse rapper Nicki Minaj vastgehouden voor het bezit van softdrugs. Later werd ze vrijgelaten, maar dat was te laat om nog op tijd naar Manchester te kunnen vliegen voor een gepland concert. Minaj zegt op X/Twitter dat de joints van haar beveiliger waren.  

Opzet

“Ik ben iets meer dan een uur geleden aangekomen, na 5-6 uur in een gevangeniscel te hebben gezeten”, schrijft een woedende Minaj op X even na 02.00 uur (Nederlandse tijd) vanuit haar hotel in de Engelse stad. Ze stelt in haar bericht dat er in haar ogen opzet in het spel was en dat het doel van haar arrestatie zou zijn geweest om haar dermate veel vertraging te laten oplopen dat ze niet meer zou kunnen optreden.

'Veel videobewijs'

Volgens haar was concertzaal Co-op Live bereid om haar concert te laten uitlopen van 23.00 tot 23.30 uur. Toch bood zelfs dit uiteindelijk geen oplossing volgens haar. “Ze zijn dus geslaagd in hun plan om me vanavond niet op dat podium te laten”, schrijft de rapper. Maar ze waarschuwt: “Ik ben erin geslaagd om tot de kern van alles door te dringen, door alles op te nemen en alles in realtime te posten. Ik heb zooooooooooo veel videobewijs.”

Geldboete

De artieste heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een geldboete van 350 euro gekregen. Minaj had 30 tot 100 gram wiet mee. Het concert in Manchester ging uiteindelijk niet door tot groot ongenoegen van de fans. Eenmaal aangekomen in Engeland kwam de rapper nog even haar hotelkamer uit om toegestroomde fans te woord te staan.De rapper belooft morgen een nieuwe datum voor Manchester bekend te maken. Wellicht wordt het concert verschoven naar juni of juli. 

#freenicki

Op Social media waren heel wat fans verbaasd over de hele situatie. De hashtag #freenicki circuleerde. Iedereen dacht namelijk dat er een gedoogbeleid geldt in Nederland. Dat klopt niet helemaal. Op Nederlandse luchthavens is het niet toegestaan om drugs voorbij de douane mee te nemen en enkel tot 5 gram softdrugs wordt toegestaan.