Stuntkabouter in tranen door diskwalificatie: 'het is oneerlijk!'

screenshot 2024 05 13 at 170912
Het is momenteel huilen met de pet op, voor het Nederlandse Eurovisie Songfestival team. Door een aanvaring tussen Joost Klein en een cameravrouw is de hele act gediskwalificeerd. Iedereen is hier helemaal ondersteboven van, inclusief het team van Joost.

Het team

Wie eigenlijk met de zanger op het podium zouden staan, zijn Martijn van Eijzeren, A.K.A Stuntkabouter Appie Mussa, allebei goede vrienden van Joost. In de repetitiebeelden zagen we dat Appie was verkleed als blauwe vogel. Stuntkabouter stond naast hem op het podium met een futuristische draaitafel voor zijn buik. De act zag er veelbelovend uit: we zagen hoe Joost in zijn pak met puntschouders wild stond te hakken op zijn Europapa-lied.

Gewelddadig

Maar helaas mocht het feest niet doorgaan: Joost werd gediskwalificeerd omdat hij een 'dreigende beweging' had gemaakt naar een cameravrouw. Toch horen we van de Zweedse media weer een ander verhaal. De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat Joost zich wel dégelijk gewelddadig gedroeg naar de cameravrouw. Volgens een bron van de krant gedroeg Joost zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Joost van het podium was afgekomen. 

In tranen

Appie liet al weten de hele diskwalificatie 'zo ongelofelijk oneerlijk' te vinden, maar nu komt Stuntkabouter ook naar buiten met een reactie. In tranen verschijnt hij op zijn TikTok. Volgens hem is zelfs zijn kind in tranen, die met hoge verwachtingen achter de TV had gezeten. Toch is hij nog steeds dankbaar voor alle momenten die ze wél hebben gehad samen. 

Reacties

In de reacties zijn mensen vol medelijden voor het team: "Ik wil hem zo graag knuffelen en Joost ook en het vogeltje", schrijft iemand. Een andere gebruiker zegt: "Ik weet niet eens *waarom* ze gediskwalificeerd zijn, maar het is duidelijk om te zien dat het optreden, het liedje en het verhaal zo veel mensen hebben geraakt 😭 Het voelt zo oneerlijk."