10 x de leukste rooftop terrassen van Nederland

rooftop header
De terrassen zijn gelukkig weer open en zelfs bij een goede Nederlandse plensbui kun je nu ook naar binnen rennen voor een hapje of drankje. De zon gaat binnenkort weer schijnen en wat is er nou nóg fijner dan met goed weer op een terras zitten? Eh, met goed weer op een dakterras zitten natuurlijk! Hoog boven de grond smaakt die cocktail of dat biertje toch nét effe lekkerder. We hebben de leukste rooftop terrassen van Nederland voor je op een rijtje gezet.

ZOKU – Amsterdam

ZOKU is the place to be in Amsterdam. Je kunt er terecht om te slapen, werken, vergaderen én je kunt er verrassend goed dineren in het Michelinster-waardige restaurant Living Kitchen. Eigenlijk kun je dus het beste direct je spullen pakken en verhuizen, want ZOKU heeft alles wat je nodig hebt. Maar er is meer: het dakterras van ZOKU. Dat is er eentje met topuitzicht én het is een van de groenste dakterrassen van Nederland. Rondom het terras ligt namelijk een ‘groendak’, begroeid met sedem. Ook verbouwt ZOKU eigen kruiden, die in het restaurant gebruikt worden. Dan smaakt het allemaal toch nog net effe lekkerder!

nHow – Rotterdam

nHow is sowieso een van onze favo plekken in Rotterdam en het terras van dit hotel is met stipt één van onze lievelingsterrassen. Het uitzicht is hier namelijk fenomenaal! Op de zevende etage van nHow heeft het hotel een terras dat uitkijkt op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Dat is dus instant garantie op de beste zonsondergangen van de stad, met als toetje die prachtige verlichte gebouwen op de achtergrond als het donker is. Leuk om in de avond een drankje te gaan doen!

VANE – Eindhoven

VANE behoort tot die rooftap barren met een chique twist en is zeer geschikt voor iets slechter weer, omdat het vooral om de binnenkant gaat! Helemaal top om met je lief te gaan borrelen als jullie zoveel maanden (of jaren, of dagen… altijd iets te vieren toch?!) verkering hebben. Maar ook voor een weekendje weg met vrienden of vriendinnen is deze rooftop locatie een goede plek voor een pitstop. Zo kun je lekker over Eindhoven heen kijken, onder het genot van een goede cocktail.

Doloris' Rooftop – Tilburg

Het is kunstig, het is chique en toch ook industrieel: Doloris’ Rooftop is een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt. We kunnen verklappen dat dit stiekem onze favoriet op het lijstje is, want een plek als deze vind je niet snel. Knalkleuren schieten je om de oren binnen in de rooftop bar. Wie naar buiten gaat floept instant in een vakantiemodus. Naast een lekker drankje doen, kun je bij Doloris’s Rooftop ook naar Meta Maze: het grootste kunstdoolhof ter wereld. Er zijn meer dan veertig (!) kamers vol mysterieuze (kunst)voorwerpen en verstopte gangen. Klinkt top, helemaal als je deze activiteit af kunt sluiten met die goddelijke cocktail op dat dakterras.

Canvas, Volkshotel – Amsterdam

Een begrip onder Amsterdammers: Canvas ‘op de 7e’. Je raadt het al: deze rooftop bar bevindt zich op de zevende etage, in dit geval van het Volkshotel: een van de tofste hotels van Amsterdam. Wie besluit hier een drankje en een (vegan) bitterbal te doen, heeft een heel fijn uitzicht over onze hoofdstad. Ook een lunch kunnen we je zeker aanraden: de broodjes zijn om te smullen. Vanaf nu is het niet meer mogelijk om voor het terras te reserveren, dus geldt: wie het eerst komt heeft de beste plek. En gezien de populariteit van Canvas raden we je aan dus zo vroeg mogelijk aan die borrel te beginnen…

DeDAKKAS - Haarlem

De naam van dit hippe terras komt niet helemaal uit de lucht vallen. Er staat namelijk écht een kas op het dak van een parkeergarage in Haarlem. Vanaf DeDAKKAS heb je een amazing uitzicht over Haarlem; in de verte zie je zelfs de duinen! Naast eten en borrelen, biedt DeDAKKAS – als de maatregelen nog verder versoepelen – ook ‘zwoele, zomerse filmavonden’. Op het dak dus! Kunnen we al reserveren?!

CAPPUVINO – Groningen


Koffie, wijn en ‘bites’. Horen wij daar de drie lekkerste dingen van het leven?! CAPPUVINO is overdag de perfecte plek voor een kop koffie tijdens het winkelen of een (zakelijke) meeting en ’s avonds de perfecte plek voor een romantisch drankje met je lover of date. Ook biedt deze rooftop hotspot'
ambachtelijke patisserie uit het hoge Noorden’. Het water loopt ons nu al in de mond!

BLOU Rooftop Arnhem

BLOU heeft niet alleen een fenomenaal uitzicht over Arnhem; dit is waarschijnlijk ook het enige restaurant van Nederland waarbij je met alle liefde een kwartier in de rij wil staan voor het toilet. Dat bevindt zich namelijk op een hoogte van maar liefst 18 meter en heet liefkozend ‘De Roofdrop Experience’. Druk op de knop voor de “ultimate experience” en laat je wegblazen door spectaculaire lichteffecten... Wij kunnen je verzekeren: het is de moeite waard. BLOU heeft niet voor niets de Gouden Kraan-award voor mooiste toilet van Nederland gewonnen!

WT Urban Kitchen – Utrecht


Rooftop restaurant WT Urban Kitchen zit gevestigd in de oude watertoren in Utrecht en heeft naast – uiteraard – een schitterend uitzicht, ook een onwijs goed gangen-menu van 4, 5 of 6 gangen. En dat voor een prima prijsje! Zeker de moeite waard als je een keer het luxe diner gevoel wilt hebben, zonder dat je halve salaris van het dak afgewaaid lijkt te zijn. Overigens is dit ook een awesome plek om te dineren als het weer iets minder is: het restaurant zelf heeft namelijk net zo’n lekker uitzicht als het dakterras.

The Roof – Leiden


Dit dakterras (of eigenlijk wordt het een daktuin genoemd!) is als het mooi weer is de verborgen parel van Leiden. Je kunt hier borrelen en lunchen en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. De daktuin bevindt zich in PLNT aan de Langegracht. Daar kon je al terecht bij eetcafé de Binnentuin, maar op donderdag, vrijdag en zaterdag bij mooi weer dus ook vanaf 16.00 uur op The Roof. En laten wij dat dakterras nou toch nog nét even een stukje leuker vinden met het lekkere weer...