Skip to main content

Een vakantie in Nederland is zo slecht nog niet! We hebben genoeg mooie stranden waar je je prima kunt vermaken. Benieuwd waar je deze zomer moet zijn? We hebben de 8 leukste strandtenten van Nederland op een rij gezet. 
1. WIJK AAN ZEE, TIMBOEKTOE
Timboektoe klinkt al tropisch en deze ervaring willen ze je ook zeker geven. Het leuke houten strandtentje met genoeg loungebedden maakt de plek zeer aantrekkelijk om even leren te bakken. Ook het menu is lekker, gezond en de gezellige bediening maakt er altijd een feestje van! 

 
2. BLOEMENDAAL, WOODSTOCK ‘69
Woodstock staat al jaren bekend als dé strandtent. Hier vind je ‘s avonds geweldige feestjes maar ook overdag kan je er goed relaxen. De locatie is kleurrijk, bijzonder en geïnspireerd door Zuid-Amerikaanse cultuur. Wees wel een beetje voorbereid op de prijzen, die zitten aardig aan de hoge kant.

 
3. TEXEL, STRANDPAVILJOEN KAAP NOORD/ PAAL 33
We kunnen misschien niet naar een subtropisch eiland, dus Texel is het dichtstbijzijnde eiland waar we wel heen kunnen. Het Texelse strand is van zichzelf al best wel heel fotogeniek en paviljoen Kaap Noord maakt dit nog even beter. Op het menu vooral Texelse gerechten zoals Pulled Texels Lam, Mosselen in de schelp, maar ook een vega Maisbonenburger. 

 
4. CALLANTSOOG, WOEST
Callantsoog is uitgeroepen tot het goedkoopste strand van Nederland. Strandtent Woest is niet perse heel goedkoop, maar er staan wel verdomd veel lekkere gerechten op het menu voor lunch en diner. 

 
5. SCHEVENINGEN, BEACHCLUB INDIGO 
Ook Beachclub Indigo doet niet mee aan de basic strandtent look. De fleurige en kleurige inrichting maakt alleen al loungen op hun terras een feestje. Heb je daarna nog zin om door te gaan? Dan ben je bij beachclub Indigo in Scheveningen ook in de late uurtjes nog op je plek. 
 
 
6. NOORDWIJK, LODGE
Noordwijk heeft een groot en mooi strand waar je prima kan relaxen. Als je dan toch in Noordwijk bent mag een bezoek aan Lodge Noordwijk niet ontbreken! Alleen het interieur is al een bezoek waard. Dan serveren ze ook nog eens super lekkere pizza’s sapjes en s’avonds delen ze vaak gratis toetjes uit. Kan het nog beter? Ja, want ook de bediening is enorm aardig. Niet gek dus dat Lodge een populaire hotspot is in Noordwijk. Gelukkig is er genoeg ruimte bij de strandtent, zodat je niet ingebouwd zit. Ook heb je geen last van rondvliegend speelgoed van kids. 


 7. DEN HAAG, THE SHORE
Den Haag heeft veel te bieden, maar wist je ook dat ze een geweldig leuke surfer spot hebben? Are you shore dat je dit al wist? Zo niet, dan is hier heen gaan het meer dan waard! Leer hier surfen, eet een gezonde pannenkoek  en geniet van een dagje strand met een leuke activiteit.
 
8. ZANDVOORT, BEACHCLUB FAR OUT
Zoals Beachclub Far Out zelf al zegt: een beetje Ibiza, maar dan in Zandvoort. Zandvoort zelf is natuurlijk al leuk op zichzelf. Maar het strand is ook niet te vergeten. Geniet van de heerlijke vakantiesfeer, organiseer hier een leuke bbq voor een feestje of geniet van het uitgebreide buffet dat Far Out te bieden heeft.

DIT VIND JE OOK LEUK: SHOP NU! ZOMER IN EIGEN LAND – COLLECTIE
DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER: THOM (28) IN THE HEAT OF THE MOMENT KWAM MIJN VRIENDIN IN EEN GLOEIENDHETE PIZZA TERECHT.