Erica Meiland voelde zich 'onveilig' door Eva Jinek

1030 chantal erica eva
Chantal Janzen en Eva Jinek vielen realityster Erica Meiland een paar jaar geleden keihard aan in de live-uitzending van Jinek. Ze vonden haar uitspraken over gesluierde vrouwen schandalig. Nadat de tv-ster in haar boek moslimvrouwen 'pinguïns' noemde, liet Chantal tegenover Erica duidelijk merken dat zij deze uitspraken niet vond kunnen. Dit weekend blikt Erica bij de Telegraaf terug op dat moment.

Onveilig gevoel

Erica deelt dat ze een onveilig gevoel heeft overgehouden aan de talkshowkoningin. Volgens Erica deed Eva mee met Chantal: "Terwijl je van haar toch verwacht dat ze op een neutrale manier het gesprek leidt. Mijn boodschap kwam niet over. Ik wilde duidelijk maken dat als je al heel jong als moslima leert dat je een hoofddoek moet dragen, dat geen vrije wil is. Zo ben ik zelf christelijk opgevoed en raak ik dat gevoel van geloven ook niet kwijt. Het landde niet."

Haatberichten

Na de show van Eva Jinek kreeg Erica appjes van haar dochters en liep er een beveiliger mee naar hun auto: "Dat gaf me wel een beetje een unheimisch gevoel." Ook kregen ze veel haatberichten op Social Media. "Naast dat onveilige gevoel, werd een leuke deal stopgezet die we met een kaartenmerk hadden. Hun klantenservice was gek gebeld door boze mensen."

'Niet sympathiek'

Maxime Meiland, de dochter van Erica, heeft eerder al laten weten nóóit meer aan te willen schuiven bij Jinek. “Ja, dat vond ik niet sympathiek", aldus Maxime over het interview. "Ik heb haar altijd heel leuk gevonden, maar het voelde als twee tegen één. Jinek is presentatrice, dan moet zij neutraal zijn. Maar zij liet duidelijk merken dat ook zij de tegenpartij was.”