Europapa verovert de Amerikaanse hitlijsten!

screenshot 2024 05 20 at 135617
Niet alleen in Nederland hebben we collectief het catchy deuntje van Joost Klein in ons hoofd zitten, ook in de Verenigde Staten wordt Europapa blijkbaar grijs gedraaid.

Aandeel

Van de ruim 23 miljoen keer dat het nummer vorige week werd gestreamd kwam 7,44 procent van de luisteraars uit Amerika, meldt Billboard. Dat is het hoogste Amerikaanse aandeel voor een songfestivalliedje sinds 2021, toen Måneskin wereldwijd scoorde. 

1,75 miljoen streams

Volgens Billboard zijn de cijfers van Klein opmerkelijk, omdat Europapa voor het overgrote deel in het Nederlands wordt gezongen. Europapa werd vorige week in totaal 1,75 miljoen keer gestreamd in Amerika. Daarmee scoorde het dubbel zo goed als winnaar Nemo met The Code. En dat is niet het enige goede nieuws: meneer stond deze week in de dancelijst van de Amerikaanse hitlijstmaker op nummer 14.

Hitlijsten

Dit weekend maakte Joost al zijn entree in diverse officiële Europese hitlijsten met onder meer nummer 1-posities in Litouwen, Letland en Vlaanderen. Topnoteringen zijn er ook in onder meer Finland (nummer 2), Kroatië (3), Zweden (4), Oostenrijk (5) en IJsland (6).

Geheime locatie

Ondertussen zit de zanger zelf first-class in het vliegtuig, samen met vriend 'Stuntkabouter'. Waar de twee naartoe gaan, is nog niet duidelijk maar hoogstwaarschijnlijk is hun bestemming Canada. Dit weekend staat Klein namelijk op de affiche van een festival in Vancouver. Zondag trad Joost voor het eerst op sinds het voor hem teleurstellend verlopen Songfestival. Op het Freshtival in Enschede reageerde hij niet op de gebeurtenissen, maar hij plaatste wel een bericht op Instagram. "Love always wins", stond er te lezen.