Dries Roelvink shockeert fans in gele slip bij optreden

anp250524001 1
Dries Roelvink verscheen vrijdagavond als gastoptreden op het podium van de Toppers in Concert. Speciaal voor de gelegenheid had de zanger zijn gele zwembroek weer uit de kast getrokken, tot groot genoegen van het publiek.

Iconische zwembroek

De gele zwembroek van Roelvink werd iconisch in 2007, toen hij ermee schitterde in een reclamespot van de ANWB Wegenwacht. In 2013 kreeg de slip zelfs een ereplaats in de tentoonstelling 100 Jaar BN'ers in de Reclame, die Dries destijds hoogstpersoonlijk opende. 

Waterproject

Afgelopen vrijdag gleed hij in zijn 'beroemde' zwembroek van een van de waterglijbanen in Aquaventura Slidepark van Avonturenpark Hellendoorn. Daarmee geeft hij het startsein voor de recordpoging glijbaan glijden. Honderden leerlingen van basisscholen en middelbare scholen proberen daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een waterproject in Zuid-Afrika van Stichting Helder Water. De bedoeling is om in een uur tijd een record aantal meters te glijden.

Gele speedo

"Ik vind het geweldig om mijn gele speedo weer van de plank te kunnen trekken en zeker voor een prachtig doel als Stichting Helder Water. Ik hoop samen met de kinderen hier in Nederland een mooi bedrag in te zamelen en kinderen in Zuid-Afrika betere toegang tot schoon water te kunnen bieden", volgens Dries. Maar dat is niet het enige: de zanger verscheen ook doodleuk in de gele slip op het podium bij het Toppers concert."Ik dacht de Toppers is toch ook een grote verkleedpartij, dus ik trek hem nog eens aan", schrijft de zanger op Instagram bij een video van zijn optreden. Of we de realityster in de toekomst nog vaker in zijn gele glorie zullen zien? De tijd zal het leren.