Peter Gillis is niet van de buis af te slaan

editorial landscape
Als het aan Peter Gillis ligt komt er gewoon een nieuw seizoen van zijn realityshow Massa is Kassa. "Het is toch leuk om te doen", zei de campinggigant dinsdag in RTL Boulevard.

Positieve energie

"We filmen meestal twee, drie dagen in de week en ik krijg er positieve energie van. Dus ja, het kan zomaar zo zijn dat het nog een keer verlengd wordt", volgens Gillis. Peter kan deze grootse toekomstplannen wel allemaal fijn aan het uitstippelen zijn, maar bij Talpa zijn ze zo zeker nog niet over de hernieuwing van het programma.

Verklaring van Talpa

Talpa heeft geen concrete plannen voor een dertiende seizoen van de realityserie: “Inhoudelijke keuzes voor een eventueel nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa zijn nog niet gemaakt”, liet het mediabedrijf in een verklaring weten. Het huidige twaalfde seizoen loopt nog tot begin juni. Aan het einde van deze reeks zijn er exact 100 afleveringen van Familie Gillis: Massa is Kassa geweest, inclusief de twee Kerstspecials. De serie gaat dus al een hele poos mee. 

Opspraak

Gillis kwam in de afgelopen jaren meerdere malen in opspraak. Zo werd hij beschuldigd van belastingfraude en het mishandelen van zijn ex Nicol Kremers. Vorige maand maakte hij bekend dat hij stopt als baas van de Nederlandse Oostappen-vakantieparken. Wel gaat hij nog door met het beheer van zijn Belgische parken.

Drugscriminelen

Ondertussen is hij ook nog eens gelinkt aan bepaalde drugscriminelen. Janus van Wesenbeeck liet weten hoe Peter hem tipte dat er undercovers op de camping waren toen hij in het park van de campinggigant verbleef. De reden waarom Peter zijn hulp aanbood, is volgens Janus eenvoudig te verklaren. "We hebben die man zo vaak geholpen. Nu deed hij iets voor ons terug. Het was een wederdienst. Wij mochten Gillis en hij mocht ons ook, hè?" Toen Gillis echter gevraagd werd naar deze samenwerking, ontkende hij dit meteen. "Onzin", liet de campingbaas weten.