Weer een koppel uit elkaar in MAFS: dit wordt de nieuwe matchmethode

jerney mafs afgevallen
De laatste aflevering van Married at First Sight (MAFS) is súper juicy; er is weer een koppel uit elkaar gegaan en juist daarom is het tijd voor verandering. De experts passen hun matchmethode aan zodat er hopelijk meer huwelijken standhouden…
Carlo Boszhard gaat na de eindgesprekken praten met de MAFS-experts over wat er allemaal is gebeurd in het seizoen. “Anne, je hebt slecht nieuws”, zegt hij tegen expert Anne Campagne, “Het gaat over Jeffrey en Jerney. Wat is daar gebeurd?”
“Die hebben toch besloten om uit elkaar te gaan”, meldt de expert, “Jeffrey was op vakantie geweest en hij bespeurde daar dat hij Jerney niet had gemist. Vanuit daar zijn ze het gesprek aangegaan en hebben ze besloten om toch de stekker eruit te trekken.”
Nu is er nog maar één koppel over dat bij elkaar is gebleven: Jeppe en Jantine. Carlo geeft aan dat hij dit een beetje frappant vind en stelt de volgende vraag: “Hebben jullie fouten gemaakt?” vraagt hij aan aan de experts. Waarop de experts antwoordden: “Ja, we hebben zeker dingen gemist.” Maar waar gaat het nou precies mis? Volgens expert Patrick van Veen gaat het mis bij de koppels die op leeftijd zijn en langer alleen zijn. Die kandidaten hebben een lange tijd enkel rekening met zichzelf gehouden en zijn het daarom niet gewend.

Nieuwe matchmethode 

In het volgend seizoen van MAFS komt er een nieuwe matchmethode, eentje die meer aansluit bij het feit dat aantrekkingskracht vaak mist tussen gematchte koppels. De experts zijn nu bezig om samen te werken met een hogeschool om te kijken of ze het onbewuste deel van ‘wat vind ik aantrekkelijk’ kunnen meenemen in de matchmaking.